DESTINACIJE

NOVI VINODOLSKI • OTOK PRVIĆ • SVETI GRGUR • GOLI OTOK • KRK • CRIKVENICA
Mi u Neveri brinemo o vama! Istražite najljepše plaže, destinacije i čari Kvarnera. Ukoliko tražite neko mirno i tiho mjesto za izlet ili boravak na plaži, želimo Vam istaknuti omiljene i najljepše destinacije u našoj okolici. Želimo se pobrinuti da ne propustite nijednu dobru stvar. Što morate vidjeti na Krku ili u Crikvenici? Mi znamo. Otkrijte sa nama predivne plaže Kvarnerskog otočja i obale, ali i one napuštene otoke. Poznajemo ih. Pođite s nama na ovo putovanje.

Novi Vinodolski

U središnjem dijelu hrvatskog sjevernog primorja, smješten je turistički grad Novi Vinodolski.

Ovaj, iako relativno malen primorski gradić, bogat je poviješću i kulturnim nasljeđem, kao i brojnim plažama i malim slikovitim mjestima u neposrednoj blizini grada.

Grad Novi Vinodolski jedan je od najprivlačnijih nautičkih destinacija na Jadranu, kao grad s kristalno čistim morem, velikom ponudom smještaja i velikim kapacitetom priveza brodica.

Uz Opatiju, Rijeku i Crikvenicu, Novi Vinodolski je nezaobilazna turistička destinacija Kvarnera.

Otok Prvić

Otok Prvić je najveći nenaseljeni otok na Jadranu.

Smješten jugoistočno od otoka Krka, odijeljen Senjskim vratima. Površina otoka iznosi 12,76 km2, a najviši vrh je Šipovac visok 357 m. Zbog toga je 30. najveći otok Hrvatske, te spada u 10 najviših otoka Hrvatske. Otok često koriste pastiri za ispašu i domaći pčelari koji svoje pčelinjake drže na otoku. Poznato je da se na Prviću gnijezde bjeloglavi supovi (zaštićena vrsta ptica), pa je moguće da ugledate ponekog, a osim ptica otok je bogat s čak 17 vrsta endemskih biljaka. Upravo zato je 1972. godine zaštićen kao poseban botanički i ornitološki rezervat.

Na najsjevernijem rtu otoka nalazi se automatski svjetionik Stražica od kojeg se zapadnom obalom otoka pružaju brojne pješčane divlje plaže. Najveća plaža je Njivica s tragovima srednjovjekovnog naselja u vlasništvu Frankopana.

U blizini Prvića, južnije se nalazi Goli otok te otok Sveti Grgur, dok je grad Baška udaljena svega 3 km.

Otok Sveti Grgur

Otok Sveti Grgur je nenaseljeni otok između otoka Raba i Krka.

Površina mu je 6,7 km kvadratnih i uglavnom je prekriven šumom što ga čini najšumovitijim otokom Kvarnera. Udaljen je svega jedan kilometar od otoka Raba (plaža Lopar), 3 km od Golog otoka i 4 km od otoka Prvića. U sjeverozapadnoj uvali ima ostatak ruševnih zgrada i luke Porat. Ranije su na otoku kopali boksit, a u novije vrijeme ovaj je otok iznajmljen kao lovačka kuća jelena. 

Od 1948. do 1988. godine otok je služio kao ženski zatvor u bivšoj Jugoslaviji. Otok ima desetke malih i izoliranih plaža, pristanište za brodove i restoran ako ogladnite. Velika atrakcija na otoku su jeleni, ako ste sretne ruke, moći ćete ih vidjeti izbliza.

Goli Otok

Goli otok je još jedan nenaseljeni otok na Kvarneru koji je u periodu od 1948. do 1988. godine služio kao zatvor.

Upravo zbog svojeg položaja i visoke sigurnosti, još je poznat kao „hrvatski Alcatraz“. Udaljen je 5 km od Raba i 6 km od kopna, te je izložen jakoj buri, osobito zimi zbog čega ni jedna vegetacija ne uspijeva i upravo zato je dobio ime „goli“. Veliki broj turista i ribara posjećuje otok zbog povijesne baštine ostataka zatvora kao i uvala bogatih ribom.

U ljetnim mjesecima otok se može obići turističkim „vlakićem“ koji vozi kroz ostatke zgrada bivšeg logora, a osvježenje možete pronaći u baru i odnijeti poneki suvenir sa sobom doma.

Otok Krk

Smješten u Kvarnerskom zaljevu,svojom raznolikošću može pružiti svakom gostu odmor po željii potrebama čak i onih najizbirljivijih.

Jedan je od najvećih otoka na Jadranu i najsjeverniji otok na Mediteranu.

Slikovite plaže i uvale, raznolikost prirode i bogata kulturna baština čine ovaj otok posebnim.

Autohtono vino – nadaleko poznata vrbnička Žlahtina, specijaliteti domaće kuhinje, mediteransko bilje, čisto more i mir, samo su dio blaga koje ovaj otok nudi. 

Destinacije
Novi Rent A Boat Web koristi kolačiće kako bi poboljšali vaše iskustvo surfanja našom Web stranicom. Korištenjem naših Web stranica prihvaćate upotrebu kolačića.
SAZNAJTE VIŠE